5 stycznia 2017

NIP   784-00-04-452
REGON   32507149
KRS: 0000062695

Fundacja Na Rzecz Rozwoju Ochrony Zdrowia w Gnieźnie powstała w 1991 roku. Jej celem jest wspieranie bieżącej działalności oraz rozwój gnieźnieńskiego lecznictwa. Wszystkie dochody Fundacji pochodzą od ofiarodawców oraz z działalności gospodarczej. Od 1991 roku prowadzimy działalność Sklepu Medycznego, w którym osoby niepełnosprawne i chore mogą zakupić sprzęt ortopedyczny oraz środki pomocnicze w większości refundowane przez NFZ.

W 2004 roku utworzony został Zakład Paliatywnej Opieki Zdrowotnej i Rehabilitacji w Gnieźnie, który prowadzi Hospicjum Domowe dla dorosłych i dzieci, Pielęgniarską Opiekę Długoterminową Domową oraz Gabinet Rehabilitacji.

Fundacja obejmuje bezpłatnie opieką nieuleczalnie chorych u kresu życia, leżących w domu, aby czas który im pozostał mogli przeżyć godnie, bez cierpienia, pod własnym dachem wśród najbliższych.

Działamy w oparciu o zespół wyjazdowy, który stanowią: lekarze specjalności różnych dziedzin medycznych, po szkoleniach z zakresu medycyny paliatywnej, pielęgniarki po kursach kwalifikacyjnych z zakresu opieki paliatywnej a także psycholodzy i rehabilitanci. Zespół nieodpłatnie wypożycza aparaturę medyczną i sprzęt pomocniczy (m.in. koncentratory tlenu, ssaki, pompy infuzyjne, materace przeciwodleżynowe oraz łóżka) oraz zaopatruje w nowoczesne środki opatrunkowe i leki.

Świadczymy również usługi medyczne w zakresie specjalistycznych badań endoskopowych przewodu pokarmowego:

gastroskopia,
   kolonoskopia,
   sigmoidoskopia.

Usługi wykonuje lek. med. Włodzimierz Pilarczyk specjalista gastroenterolog we wtorki i czwartki w godz. od. 8.00 do 13.00 Rejestracja osobiście lub telefonicznie we   wtorki, środy, piątki w godz. od 8.00 do 13.00, w poniedziałki i czwartki w godz. od. 11.00 do 13.00.

INFORMACJA POD NUMERAMI TELEFONÓW
 602 262 218

Zgłoszenia do wykonania badania na podstawie skierowania wystawionego przez lekarza.

Zarząd Fundacji widząc konieczność prowadzenia Hospicjum oraz Gabinetu Rehabilitacji zwraca się z gorącą prośba do Państwa o wsparcie finansowe i przekazanie każdej możliwej kwoty na konto naszej Fundacji z dopiskiem - darowizna hospicjum.

Fundacja w ramach pozyskiwanych środków bezpłatnie udziela rehabilitacji dzieciom, które z racji ukończonego wieku 18 lat nie kwalifikują się już do hospicjum domowego dla dzieci, a nadal wymagają intensywnej rehabilitacji w związku z uciążliwymi nieuleczalnymi schorzeniami.

Nr konta:
BZ WBK S.A. Gniezno 05 1090 1375 0000 0000 3700 4592